www.massageschijndel.nl
Vragen / opmerking:

Waarom massage?

Een massage versoepelt de spieren, maakt afvalstoffen los en stimuleert de bloedsomloop. Deze bloedsomloop zorgt weer voor de afvoer van de vrijgekomen afvalstoffen. Je spieren worden schoner en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen en zuurstof, wat leidt tot een beter gevoel en een langere en betere sportprestatie. Vermoeidheid zal minder en later toeslaan en het herstellen duurt aanzienlijk korter. Daarnaast heeft een massage een ontspannende werking waardoor het niet alleen goed is voor het lichaam maar ook voor de geest.

Hoe bereid ik mij voor op een aangename massage ?

Lichaamsverzorging

Het beste neem je van te voren een lekkere warme douche of een warm bad. Je spieren worden dan al een beetje soepel en je begint schoon aan de massage, dit is prettig voor zowel jezelf als de masseur.

Eet en drink niet te veel voor een massage, maar kom ook niet met een lege maag. Je moet gewoon prettig kunnen liggen tijdens de massage.

Kleding

Wat heb ik aan tijdens de massage? Dit is een persoonlijke keuze. Sommigen vinden het prettiger om niets aan te hebben omdat dit een aangenaam, vrijer gevoel geeft. Voor een sportmassage of een pijnbehandeling is dit zelfs praktischer omdat hierdoor de bovenbeenspieren en de onderrugspieren beter en vollediger gemasseerd kunnen worden. Tijdens de massage is je lichaam met handdoeken bedekt, behalve het te behandelen lichaamsdeel, je ligt dus niet echt bloot op de massagetafel.
Houd je liever iets aan, trek dan van te voren een kleine onderbroek (slip) aan zodat deze niet te veel in de weg zit. En voor de dames, hou je ook liever je BH aan, kies dan voor een BH met achtersluiting zodat de rug gemasseerd kan worden.

Wat moet ik meenemen voor de massage?

Het antwoord is kort; Bij de massage is het gebruik van de massageolie en badlakens bij de prijs inbegrepen. Uiteraard wordt er gezorgd voor een rustgevend muziekje op de achtergrond. Mocht je            zelf een favoriete CD hebben met rustige muziek, neem die dan gerust mee. (mp3 kan ook)

Wat doe ik tijdens een massage?

Je moet proberen je zo veel mogelijk te ontspannen. Als je ontspannen bent zul je de massage als aangenamer ervaren en zul je je nog verder ontspannen en hierdoor wordt het nog aangenamer. Je komt als het ware in een spiraal van ontspanning op ontspanning terecht. Doordat je spieren zich ontspannen is het mogelijk dieper door te dringen in de spierlagen en zal het gevoel en het effect ook na de massage groter zijn.

Tip: Je ontspant je het best door je ogen te sluiten en je niet te concentreren op de handen van de masseur, maar op het effect en dat wat je lichaam voelt. Probeer nergens aan te denken, mocht dit wel gebeuren, zeg dan tegen jezelf hier denk ik nu niet over na, dat doe ik na de massage wel.
Als je voor de tweede keer voor een massage komt zul je merken dat het ontspannen nog gemakkelijker gaat en je daardoor de massage als nog aangenamer zult ervaren.

Kunnen we ook met z'n tweeën komen ?

De praktijk bestaat uit één ruimte en er is ook maar één massagetafel dus er kan helaas maar 1 persoon tegelijk langskomen.

Is massage voor iedereen?

Massage is niet alleen voor topsporters, topfiguren, filmsterren, miljonairs of de high-five. Door de gezonde en positieve effecten is massage in principe geschikt voor iedereen. Er zijn echter enkele zgn contra-indicaties. Massage is niet raadzaam bij; virusziektes, koorts, besmettelijke huidziektes, oververmoeidheid, ontstekingen van de huid, spieren en gewrichten en bij zeer ernstige spierpijn. Bij zwangerschap is massage goed mogelijk, alleen dient de intensiteit en de duur aangepast te worden.

Een sport- of ontspanningsmassage is in principe bedoelt als een preventieve werking. De ervaring is echter dat veel spierklachten (vooral rug, schouders, nek en benen) aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen. Twijfel je of je blessure wel gemasseerd mag worden, neem dan contact op met je huisarts. Ben je op bezoek bij je huisarts vanwege een klacht, vraag dan altijd of je gemasseerd mag worden (vaak zal hier positief en enthousiast op gereageerd worden). Ook als je onder behandeling van een fysiotherapeut bent heeft een combinatie met massages vaak een (extra) positief effect. Bespreek dit met hem/haar en vraag om eventuele aandachtspunten.
Gebruik je medicijnen, meldt dit dan van te voren aan de masseur, vooral als deze pijnstillers bevatten.

Doet een massage pijn?

In principe doet een massage geen pijn. Het is een fabel dat een massage pas goed is als het pijn doet. Sommige grepen bij de sportmassage zul je echter als onaangenamer ervaren dan andere. Als er sprake is van (lichte) spierpijn en/of ophopingen van afvalstoffen, kan er soms sprake zijn van een lichte pijnsensatie. Maar er is duidelijk een verschil tussen een masseur en een martelaar.

Kan ik ook een erotische massage krijgen?  

Het antwoord is NEE. Helaas wordt er bij massage nog steeds door sommigen, net als bij het begrip sauna, meteen een link gelegd naar erotiek. Mijn massage heeft tot doel het de klant zo aangenaam mogelijk te maken en zo veel mogelijk aan de wensen van de klant te voldoen, erotische massage komt echter niet bij ontspanningsmassage voor. Voor een erotische massage moet je op zoek gaan naar iemand die dit expliciet aanbiedt, hierdoor voorkom je misverstanden en teleurstellingen. Op internet zijn er voldoende adressen te vinden.


De Kleine Lettertjes:

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er, na het maken van een afspraak, iets tussenkomt en je niet kunt komen. Laat dit dan svp zo snel mogelijk weten want misschien wil iemand anders graag op dat tijdstip.
Sportmassage, Ontspanningsmassage, Hotstone massage.
Start.

Massage.

Tarieven.

De Masseur.

De Praktijk.

Reserveren.

Contact.

Informatie.

Site structuur.